Halm (4)Halm (5)Halm (7) 

De Goede Bakker is op verschillende manieren op basisscholen of in andere groepen te gebruiken.

Boekpresentatie en/of Workshop

Ik kan een prentenboekpresentatie komen geven en een workshop 'bakken' voor de hele school verzorgen (zonder oven), waarna de kinderen het werkboek mee naar huis krijgen. De invulling wordt op maat gemaakt, aansluitend bij de wensen van de school. Dit geldt ook voor de kosten, met voor grote aantallen werkboeken een sterk gereduceerde prijs.

Halm (1)Halm (0)

In eigen beheer

Ook kan de school het zelf gebruiken voor Pasen of Kerst.

De eenvoudigste manier is bijvoorbeeld:

  • Het prentenboekverhaal wordt met de illustraties op de beamer of digibord voorgelezen door iedere leerkracht in de klas, of in gecombineerde groepen (in groep 7 en 8 kunnen de kinderen eventueel zelf voorlezen).
  • De leerkracht gaat vervolgens met de kinderen bij iedere prent ontdekken, waarin het schaduwverhaal op het echte verhaal lijkt. De leerkracht kan hierbij de gekleurde tekstblokken in het werkboek gebruiken.

Een uitgebreidere manier is bijvoorbeeld:

  • Enkele weken vóór Goede Vrijdag wordt het prentenboek in de klassen voorgelezen, met de illustraties op de beamer of Digibord.
  • Vanaf groep 4 krijgt ieder kind een persoonlijk werkboek, dat tijdens deze weken op school blijft. De leerkrachten gaan zelf met hun kinderen gedurende deze weken ontdekken, waarin het schaduwverhaal op het echte verhaal lijkt. Dit kan eenvoudig m.b.v. de gekleurde tekstblokken in het werkboek.
  • Nu is het werkboek zo opgezet dat na ieder hoofdstuk een bak- of knutselopdracht kan worden gedaan (de blauwe en groene tekstblokken). Omdat dit te uitgebreid is voor school, kan de leerkracht in deze weken bv. 1 of 2 opdrachten doen (als er geen oven beschikbaar is zijn de opdrachten 4, 6, 8, 9, 11, 12 en 14 mogelijk).
  • Het werkboek is heel geschikt om kinderen 2 aan 2 te laten samenwerken, bijvoorbeeld een ouder kind samen met een jonger kind. Voor de groepen 1-3 is het leuk om via deze samenwerkingsvorm, toch met hogere groepen mee te kunnen doen met de opdrachten (de tabel is hiervan een voorbeeld).
    tabel
  • Voor Pasen krijgen de kinderen het werkboek mee naar huis en kunnen ze thuis nog zoveel bakken als ze willen (voor grote aantallen komt het werkboek op € 3,-/stuk).

 

Beschikbaar

De lessen staan helemaal uitgeschreven, incl. de bak- en knutselopdrachten met de benodigde materialen en gedetailleerde werkbeschrijvingen. Ook heb ik enkele draaiboeken beschikbaar en natuurlijk de illustraties, die u kosteloos bij mij kunt opvragen.

Als je De Goede Bakker wilt gebruiken voor een serie van 7 lessen, waarbij iedere keer een stukje uit het prentenboekverhaal wordt voorgelezen, vervolgens met het werkboek de parallel naar het echte verhaal gemaakt wordt en de kinderen daarna lekker gaan bakken of knutselen, dan verwijs ik je naar de serie.

Voor andere vormen kun je altijd contact met mij opnemen. Ik denk graag mee!

 

Ervaringen

"Wat was het een heerlijke ochtend!"

20190710 Heel de Halm Bakt

"Het was geweldig. Veel positieve reacties, ook over het werkboek." 

Neem graag contact op 

Halm (3) 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Back to top
Back to top