De Goede Bakker is heel geschikt voor een kinderclub of kliederkerk, omdat het daar is ontstaan. Ik zocht in 2015 voor een op te richten Kidsclub in een Leidse aandachtwijk naar een parabel die hierover gaat. Toen ik dit niet vond, heb ik zelf het verhaal van de Goede Bakker geschreven. In 2016 is het verhaal op maat gemaakt voor een 14 pagina's tellend prentenboek, in 2017 zijn de prenten geschilderd en in 2018 is het werkboek gemaakt.

Het doel van De Goede Bakker is om kinderen op een begrijpelijke en aansprekende manier het hart van het evangelie (zondeval en Pasen) te laten ervaren. Deze verhalen zijn voor kinderen vaak moeilijk te begrijpen.

Halm (3) 

De Goede Bakker is op verschillende manieren te gebruiken.

Ik kan een eenmalige prentenboekpresentatie komen geven en een workshop 'bakken' verzorgen (zonder oven), waarna de kinderen het werkboek mee naar huis krijgen (zie eenmalige workshop). 

De Goede Bakker kan ook over 4, 7 of 14 bijeenkomsten verdeeld worden, waarbij iedere keer een bak- of knutselopdracht wordt gedaan. Elke bijeenkomst wordt ingeleid met een stuk uit het prentenboek (met mooie beamerplaten) en de parallel naar het echte verhaal, waarna de kinderen lekker gaan bakken of knutselen, zie serie. Er is eventueel een draaiboek (gratis) beschikbaar en een benodigde materialen- en boodschappenlijst, die naar de eigen wensen aangepast kan worden.

 

Wat is de GOEDE BAKKER

De Goede Bakker bestaat uit een prentenboek en bijbehorend werkboek. Via het prentenboek (een parabel/schaduwverhaal zoals Max Lucado) en het werkboek met bak-, knutsel- en ontdek-opdrachten, ‘proeven’ kinderen de hoofdlijn van het evangelie.

Het is ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en kan thuis of in groepsverband (school, kinderkerk, club) worden gebruikt. Het is een compleet lespakket, o.a. te gebruiken in een serie naar Pasen.

Belangrijke thema’s komen aan bod, zoals: gekend zijn, helpen, jaloezie en (uit)delen, leugen en waarheid, verleiding en keuzes maken, verstoppen en elkaar de schuld geven, teleurstelling en hoop, opoffering, vergeving en echte liefde.

Per les staan meestal twee uitgewerkte bak- of knutselopdrachten, waaruit gekozen kan worden naar niveau, leeftijd en beschikbare tijd (totaal 16 opdrachten). De benodigde materialen en gedetailleerde werkbeschrijvingen staan bij iedere opdracht aangegeven.

Een prachtig werkboek waardoor kinderen via de knutsel- en bakopdrachten zelf ontdekken en ervaren. Ze gaan op zoek naar het geheim van het raadselachtige Levensbrood en ontdekken het echte verhaal achter de Goede Bakker, waar het prentenboek een schaduwverhaal van is.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Back to top
Back to top