Bak knutsel en ontdekboek DE GOEDE BAKKER

 

Dit werkboek is een vervolg op het prentenboek DE GOEDE BAKKER, een verhaal over echte liefde. Het is ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en kan thuis of in groepen worden gebruikt (school, kinderkerk, club).

Thuis kunnen vaders of moeders, opa’s of oma’s, waardevolle tijd doorbrengen (14 keer) met hun (klein)kinderen: lezend, pratend, knutselend en bakkend, waarbij ze het geheim van het raadselachtige Levensbrood ontdekken. Oudere kinderen kunnen er zelfstandig mee aan de slag.

Voor clubleiders/onderwijzers is het een complete set lesmateriaal van 8 lessen, te gebruiken in een serie naar Pasen of rondom onderwerpen als molens, bakkers en oude ambachten.

Belangrijke thema’s komen aan bod, zoals: gekend zijn, helpen, jaloezie en (uit)delen, leugen en waarheid, verleiding en keuzes maken, verstoppen en elkaar de schuld geven, teleurstelling en hoop, opoffering, vergeving en echte liefde.

Per les staan meestal twee uitgewerkte bak- of knutselopdrachten, waaruit gekozen kan worden naar niveau, leeftijd en beschikbare tijd (totaal 16 opdrachten).
De benodigde materialen en gedetailleerde werkbeschrijvingen staan bij iedere opdracht aangegeven.

Een prachtig werkboek waardoor kinderen via de knutsel- en bakopdrachten zelf ontdekken en ervaren: hoe in de tijd van paarden en wagens graan werd verbouwd en brood werd gebakken, waardoor deeg rijst, dat je met suiker kunt schrijven, hoe je van je eigen speelgoed een gipsbeeldje maakt, hoe je met meel papier-maché maakt, dat je allerlei kleuren kunt mengen met vier basiskleuren en hoe je met eenvoudige dingen zoals een vork en een schoteltje prachtige vormen kunt maken.

Ook gaan de kinderen op zoek naar het geheim van het raadselachtige Levensbrood en ontdekken ze het echte verhaal achter de Goede Bakker, waar het prentenboek een schaduwverhaal van is.

Met het werkboek kan worden gestart nadat het prentenboek DE GOEDE BAKKER is (voor)gelezen. Vervolgens kan in het werkboek de lijn van het verhaal worden herkend via quotes en kleine illustraties. Voorafgaand aan iedere les moet de bijbehorende pagina uit het prentenboek worden (voor)gelezen.

Om de prentenboekillustraties digitaal te presenteren, kunnen ze kosteloos worden aangevraagd via de website.

Bekijk hier alvast de eerste pagina's van het werkboek! En hier een voorbeeld van één van de bakopdrachten!

 

Voor het gebruik op scholen, kerken of clubs, zie de pagina's: basisschool of kerk of kinderclub/kliederkerk.

 

Het volgende kan worden aangevraagd/besteld:

 • één of meer Werkboeken (creatieve objectlessen), tijdelijke aanbieding €3,00 per stuk
 • één of meer Prentenboeken, €12,95 per stuk
 • illustraties voor presentatie op beamer of digibord (kosteloos) 
 • voorlezen/presentatie Prentenboek (45 min. €25,-)
  of gastles/workshop 1 les Bak- knutsel- en ontdekboek (90 min. €50,-)
  of 
  voorlezen/presentatie Prentenboek + gastles/workshop 1 les Bak- knutsel- en ontdekboek (120 min. €65,-)
 • musical/voorstelling/toneelstuk, die door volwassenen, tieners of kinderen kan worden opgevoerd (nog niet beschikbaar)  

Neem gerust contact op voor vragen. 

 

 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

 

Back to top
Back to top