20190616 (1)20190512 (2)

De Goede Bakker is zeer geschikt voor evangelisatie en missionaire doeleinden, zoals bijv.: een kinderclub in de wijk, kliederkerk, kinder-alpha waarbij kinderen een vriendje kunnen meenemen, of als de kinderkerk of zondagsschool eenmaal per jaar iets extra’s wil doen.

Om met kinderen gedurende 4 of 7 keer door het werkboek te gaan is het volgende beschikbaar (in de praktijk uitgetest):

  • een volledig uitgewerkt draaiboek (kan uiteraard op maat gemaakt worden)
  • lijst van benodigde materialen en boodschappenlijst
  • persbericht voor in de lokale krant
  • flyer en poster

Ik kan ook een prentenboekpresentatie komen geven en een workshop 'bakken' verzorgen (zonder oven), waarna de kinderen het werkboek mee naar huis krijgen, zie eenmalige workshop). 

 20190526 (1)20190602 (6)

Ervaringen

Wij zijn 7 zondagen van 9.45 – 11.45 uur met 16 kinderen van 6 - 12 jaar aan het bakken, knutselen en ontdekken geweest met De Goede Bakker. Kinderen uit de kerk mochten hun een vriendjes/vriendinnetjes meenemen. Ook een aantal kinderen hebben zich aangemeld n.a.v. de poster en het persbericht.

Het doel was om kinderen op een aansprekende manier het evangelie te laten ervaren. Deze verhalen van zondeval, Goede Vrijdag en Pasen zijn voor kinderen vaak moeilijk te begrijpen. Daarom zijn wij deze serie gestart vanaf Pasen.

Iedere keer begonnen we met een stukje uit het prentenboekverhaal, maakten we via het werkboek de parallel naar het bijbehorende echte verhaal in de bijbel en gingen we daarna lekker bakken of knutselen.

De kinderen waren enthousiast. Van 6 – 12 vonden ze het allemaal erg leuk en baalden ze ervan als ze een keer niet konden komen. Ook de ouders waren positief; verschillende ouders bleven er graag bij om te helpen (er ontstonden leuke gesprekken tijdens de afwas). Er zijn vriendschappen ontstaan tussen kinderen. Enkele reacties van kinderen: “dit is de leukste workshop die ik ooit heb meegemaakt”, “komt het volgend jaar weer? Dan wil ik me meteen aanmelden”.

20190623 (1)20190602 (8)

De laatste keer hebben de kinderen het werkboek mee naar huis gekregen. Ongeveer de helft van de opdrachten zijn gedaan, dus de kinderen kunnen zelf thuis nog verder graven en ontdekken.

Wij kijken er positief op terug en willen deze serie graag jaarlijks herhalen. Via dit prentenboek en werkboek hebben de kinderen de grote liefde van de échte Goede Bakker geproefd, die zijn allerliefste prijsgaf, zodat iedereen weer terug kan komen “in de bakkerij”.

 20190623 (3)20190616 (9)

Wat is de GOEDE BAKKER

De Goede Bakker bestaat uit een prentenboek en bijbehorend werkboek. Via het prentenboek (een parabel/schaduwverhaal zoals Max Lucado) en het werkboek met bak-, knutsel- en ontdek-opdrachten, ‘proeven’ kinderen de hoofdlijn van het evangelie.

Het is ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en kan thuis of in groepsverband (school, kinderkerk, club) worden gebruikt. Het is een complete lespakket van 8 lessen, o.a. te gebruiken in een serie naar Pasen.

Belangrijke thema’s komen aan bod, zoals: gekend zijn, helpen, jaloezie en (uit)delen, leugen en waarheid, verleiding en keuzes maken, verstoppen en elkaar de schuld geven, teleurstelling en hoop, opoffering, vergeving en echte liefde.

Per les staan meestal twee uitgewerkte bak- of knutselopdrachten, waaruit gekozen kan worden naar niveau, leeftijd en beschikbare tijd (totaal 16 opdrachten). De benodigde materialen en gedetailleerde werkbeschrijvingen staan bij iedere opdracht aangegeven.

Een prachtig werkboek waardoor kinderen via de knutsel- en bakopdrachten zelf ontdekken en ervaren. Ze gaan op zoek naar het geheim van het raadselachtige Levensbrood en ontdekken het echte verhaal achter de Goede Bakker, waar het prentenboek een schaduwverhaal van is.

 20190602 (26)20190623 (14)

Ontstaan

Het doel van het boek is om kinderen op een begrijpelijke en aansprekende manier het hart van het evangelie (zondeval en Pasen) te laten ervaren. Deze verhalen zijn voor kinderen vaak moeilijk te begrijpen. Ik  zocht in 2015 voor een op te richten Kidsclub in een Leidse aandachtwijk naar een parabel die hierover gaat. Toen ik dit niet vond, heb ik zelf het verhaal van de Goede Bakker geschreven.

20190526 (10)

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Back to top
Back to top